pallet live storage_1

 

 

 

A FIFO/LIFO elv érvényesülése

 

 

A görgős raklapos állványrendszer a FIFO (first-in / first-out) vagy LIFO (last-in / first-out) alapelv előnyeivel kombinált raktározási módszert kínál. A raklapok a betárolási oldalról gravitáció hatására egy lejtős görgősoron gördülnek le a kitárolási oldalhoz. A lejtési szög rendszerint 4%, mely a Nedcon által használt szabványos beakasztós gerendák használatával érhető el. Amennyiben a betárolási oldal megegyezik a kitárolási oldallal, a LIFO elv érvényesül.

pallet live storage_2

 

 

 

 

Görgős raklapos rendszer villás targoncákhoz

 

 

A teljes szélességi görgőket gyakran használják olyan görgőpályákban, ahol a berakodás és a kitárolás villástargoncával történik. Lehetőség van a raklapok felemelésére és berakására a csekély lejtésű görgősoron a targonca oszlopának megdöntésével is.

pallet live storage_3

 

 

 

 

Görgős raklapos rendszer raklapmozgatóhoz

 

 

Keskeny görgős pályát a berakodási és kitárolási pontoknál alkalmazunk, rögzített targonca oszlop használatakor. Ezek a görgők szabad teret biztosítanak a targonca villák számára a görgők között.

Rendszerkomponensek
 
Lábprofilok

A keretláb profilok 80, 100, 120 és 140 mm szélességben és anyagvastagságtól függő sorozatban állnak rendelkezésre.

 
Talplemezek

A lábprofilok a talplemezeken keresztül pontterhelést adnak át a padozatra. A méretek, az acél típusa és bármiféle extra nagyságú nyomáselosztó lemez biztosíthatja ennek a pontterhelésnek az elosztását.

 
Szigma gerenda

Ez a nyitott keresztmetszet a csavarási középpont gondos megtervezésének köszönhetően ellenáll a csavaró igénybevételnek, miközben megmarad a kitűnő teherbíró képessége. A perforált „Szigma” gerenda ugyanúgy ideális a csavarozott elemeknél, mint a raklapos görgős állványzatoknál.

 
Szeparátor

A szeparátor biztosítja a raklap megfelelő kivételét a kitárolási oldalon, anélkül, hogy más raklap rátorlódással meglökhetné.

 
Teherviselő görgők

A teherviselő görgők különböző típusú acélgolyós csapágyakkal beépítve kaphatóak, a megengedett maximális terhelés 160 kg-tól akár 240 kg görgőnként.

 

Kiegészítők

 

Állványrendszereink számos kiegészítőelemmel bővíthetők.

 

QLM Logistics Solutions
minden jog fenntartva 2013