Raktári targoncák, állványrendszerek

Crown raktári targoncák

A Crown Equipment Corporation a világ egyik legnagyobb elektromos targonca gyártója. Már az ötvenes évek óta állít elő megoldásokat a hatékony anyagmozgatásban. A többszörösen díjnyertes Crown termékeket a legkisebb kézi raklapmozgatóktól kezdve a legnagyobb keskenyfolyosós targoncákig úgy tervezték, hogy a felhasználók igényeihez leginkább igazodjanak. Igényes dizájnt, technikai innovációkat és különleges minőséget nyújtanak a gyártási tapasztalatokban, megbízhatóságban és termelékenységben.

A Crown vállalati modellje, az ágazatban egyedülállóan magas vertikális integrációjával, optimális irányítást tesz lehetővé a fejlesztésben, gyártásban és az ügyfélszolgálatban.

A szerelési egységek 85 %-a a Crown által specializált gyárakban kerül kifejlesztésre és kialakításra. A Crown arra vállalt kötelezettséget, hogy ügyfeleinek átlagon felüli többletértéket nyújtson és ezen keresztül az eszközök élettartam-költségét csökkentsék.

A Crown Equipment Corporation egy családi tulajdonú vállalat, melynek központjai az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Németországban vannak. A Crown egy globális értékesítői és szervizhálózattal rendelkezik több, mint 70 cégtulajdonú kirendeltséggel és több, mint 300 különálló értékesítői telephellyel.

A Crown Equipment Corporation hivatalos oldala 

Nedcon raktári állványrendszerek

Az 1969-ben Hollandiában alapított, nemzetközileg elismert NEDCON a modern raktártechnikai rendszerek egyik vezető gyártójává fejlődött az elmúlt több mint négy évtized alatt. A Cég 2004 óta a Voestalpine AG csoport tagja. A vállalat központja Hollandiában, Doetinchemben, míg a gyártóüzem a Csehországi Pardubice-ben található. Hollandián kivűli értékesítés helyi képviseleteken és fejlett viszonteladói hálózaton keresztül történik, amelynek főbb területe Európa és az Egyesült Államok. A minőség, a folyamatos kutatás-fejlesztés és az ellenőrzés iránti elkötelezettségük a raktár-technológiai rendszerelemek átfogó együttesét hívta életre. Számos termékük nemzetközileg levédett szabadalommal rendelkezik. A NEDCON olyan rendszereket ajánl, amelyek a legmodernebb mérnöki módszerek segítségével egyesítik a magas színvonalú raktározási technológiát a vele járó biztonsággal karöltve.

A Nedcon hivatalos oldala 

Raktári és ipari kapuk, dokkolórendszerek

Rite-Hite GmbH

Dokkolás technikai gyártó, a cég európai központja Németországban található, amely Caema Verladesysteme GmbH néven piaci szegmenségben egyike volt a legkiemelkedőbb német gyártóknak. A Caema gyár 2003-ban csatlakozott az Amerikában piacvezető Rite-Hite Corporation Group-hoz, így meghatározó piaci szereplő lett a kamion dokkolási és biztonsági rendszerek világpiacán. Az 1992-ben alapított német Caema gyár – amelynek leányvállalata volt a lengyelországi Caema Polska s.p.z.o.o – a fúzió után, 2013-ban nevet változtatott, így jelenleg Rite-Hite GmbH néven ismerhetjük. A Rite-Hite mottója: „A problémától a megoldásig!” Gyártónk ennek megfelelően tökéletes megoldást tud nyújtani a legkülönfélébb dokkolási feladatokra. A javasolt műszaki megoldás minden esetben figyelembe veszi a legszigorúbb biztonsági szempontokat, és a könnyű használhatóságot. A Rite-Hite a dokkolási termékek specialistájaként rendkívül széles termékpalettával rendelkezik, és a magas minőség biztosítása mellett természetesen odafigyel a költséghatékonyságra is. A gyártó fejlesztő csapata rendkívül innovatív: számtalan okos műszaki megoldás fűződik termékfejlesztőik nevéhez. Berendezéseik kifejlesztésénél a legfőbb szempontok a következők:

 • Erős, robusztus és tartós termék
 • Egyszerű használhatóság
 • A legbiztonságosabb üzemeltetési lehetőség a felhasználó számára
 • Szerviz-barát terméktervezés (könnyű szervizelhetőség)
 • Magas fokú használhatóság (hosszú távú üzemeltethetőség –meghibásodás nélkül)

A Rite-Hite fejlesztései túlmutatnak a kamiondokkoló egységek termékeinek legyártásánál. Lényegesnek tartja azt is, hogy biztonságos legyen a kapcsolat a szállítóeszköz és a dokkoló állás között. Ennek érdekében született meg a Rite-Hite „Wheel Lok” márkanevű berendezése, amely lehetetlenné teszi a szállítójármű elindulását a dokkolási folyamat befejezése előtt. Emellett érdemes szót ejteni pl. a Rite-Hite „Dok- Guardian” termékéről is, mely megakadályozza a targonca leesését a rámpaszintkiegyenlítőről abban az esetben, amikor szállítóeszköz már nincs a dokkolási pozícióban, de a kapu még nyitott állapotban van. Ügyfeleink a Rite-Hite GmbH palettájából az alábbi termékeket választhatják igényeiknek megfelelően:

 • Hidraulikus rámpaszint-kiegyenlítők
 • Dokkolást segítő rakodó hidak, áthidaló lemezek
 • Ollós emelőasztalok, illetve kombinált termékek, melyek rendelkeznek a rámpaszint-kiegyenlítők és ollós
 • emelőasztalok tulajdonságaival is egyben
 • Kaputömítések és réstömítések dokkoló állásokhoz
 • Modulokból felépíthető dokkoló házak
 • Hőszigetelt rakodó állások
 • Szállítójárművek elgurulását gátló biztonsági berendezések
 • Egyéb biztonsági berendezések dokkoló állásokhoz (megvilágító lámpák, zuhanás-gátlók stb.)
 • Hűtőházi kapuk
 • Ipari ventillátorok
 • Szerviz alkatrészek

A Rite-Hite termékei minden európai szabványnak megfelelnek (ZH 1/156; EN 1398; EN 1570; BGG 945)

A Rite-Hite GmbH hivatalos oldala 

A-SAFE LTD

Az A-SAFE vállalat a feltalálója és egyben gyártója a világ első állandó, rugalmas polimer alapú biztonsági korlátrendszernek.

Ipari területeken használják az egész világon, mivel az A-SAFE által kifejlesztett Memaplex ™ védjeggyel ellátott, nyolc összetevőből készült anyagnak köszönhetően a termékek rugalmasak a jármű becsapódásakor, elnyelik az ütközés energiáját és visszatérnek az eredeti állapotukba.

Alkalmazható emberek, járművek, épületek és egyéb infrastruktúrák biztonságának védelmére, mely azon túl, hogy maximális biztonságot nyújt, hatalmas összegeket takarít meg vállalatoknak karbantartási költségek és időkiesések szempontjából.

Az A-Safe hivatalos oldala 

ITW INDUSTRIETORE GMBH

Az ITW egy német gyártócég, amely saját maga fejleszti és gyártja termékeit – „az ötlettől a megvalósulásig”. Termékfejlesztéseik terén elsődleges szempont a sokoldalúság, a tartósság és az alacsony szerviz igény. A cég mottója: „A kihívás: lehetőség.” Ennek jegyében a gyártó úgy tartja, hogy nincs lehetetlen: mindenre talál műszaki megoldást. Innovációinál a rugalmasságot tartja a leglényegesebbnek. Számos gyártóval ellentétben az ITW rugalmasabban tud reagálni a jelenkor műszaki kihívásaira. Folyamatosan frissíti termékei műszaki tartalmát – a mellett, hogy a termékpalettája állandó. Azok a megrendelők, akik az ITW gyár termékeit használják, az állandóság mellett folyamatos megújulást tapasztalhatnak. Az ITW ragaszkodik a bevált műszaki megoldásokhoz, ugyanakkor halad a kor műszaki trendjeivel. Természetesen nem enged a biztonság kérdésében sem: a legkorszerűbb biztonsági berendezéseket alkalmazza a termékek felépítésénél, melyek megfelelnek a kötelező európai szabványoknak (EN 13241; EN 12424). A berendezések gyártásánál az ITW odafigyel a környezetbarát technológiára is, mely korunk egyik kiemelkedő jelentőségű kérdése. Nem nehéz megfelelni ennek az elvárásnak, hiszen a termék lényege eleve az energiatakarékos műszaki megoldás. A PVC gyorskapuk – szemben a szekcionált ipari kapukkal – jóval hatékonyabbak az energiatakarékosság terén, hiszen rendkívül gyors nyitási ciklusuknak köszönhetően minimálisra csökkenti a hő veszteséget a kapunyíláson keresztül. (Kb. húszszor gyorsabb a nyitási sebesség, mint a szekcionált ipari kapuk esetében!) Minőség és magas ár-értény arány kompromisszumok nélkül! Ennek bizonyítéka többek között az is, hogy az ITW gyorsmozgású ipari kapuk alapkivitelben frekvenciaváltós motorral (GfA gyártmány!) rendelkeznek. Ez a tulajdonság páratlanul gyors kapunyitást, és rendkívül alacsony szerviz igényt eredményez. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy az alsó biztonsági él-védelem rádiófrekvenciás elven kommunikál a vezérléssel – nincs rugós kábel, ami balesetet okozhat vagy elszakadhat. A berendezésekre általánosan jellemző a praktikusság és a könnyű használat. Annak érdekében, hogy szerviz esetén minimálisra lehessen csökkenteni az állásidőt, az ITW minden kapuját ellátja ún. hibajelző és önellenőrző kijelzővel, nyitási ciklus számlálóval és futásidő ellenőrzéssel. Ezek lehetővé teszik a gyors, és probléma-központú szerviz beavatkozást, illetve nyomon követik a kapu egész életciklusát. A kapuk programozását, elektronikus beállítását szervizes kollégáink szerszám használata nélkül el tudják végezni a helyszínen. Az ITW gyár termékpalettája a legegyszerűbb beltéri kapuktól a legerősebb szélteherellenállással rendelkező, kültéri kapukig bezárólag mindent felölel. Az állandó innovációnak köszönhetően a minimális szerviz igényt lehetővé tevő „kiüthető kapulap” és a szervizes kolléga jelenléte nélküli „önjavító-önbefűző funkció” is elérhető a berendezéseknél.

Az ITW hivatalos oldala 

ALPHA DEUREN INTERNATIONAL BV

Az ipari kapuk egyik piacvezető gyártójaként már hosszú évek óta aktív szerepet toltunk be az üvegezett szekcionált ipari kapuk fejlesztésében es gyártásában. Az ISO és ALU szekcionált ipari kapu családot kiváló konstrukciója, es könnyű kezelhetősége miatt sokan a piacon elérhető legjobb termékek köze soroljak.

Az ISO és ALU kapuk paneljei es sinrendszere a vásárlok által megadott egyedi méretben, automatikus gyártósoron készülnek az ALPHA Deuren International BV ultramodern gyárában. A rugókötegek a telephelyünkön kerülnek összeszerelésre, a kapuk többi alkatrészeit pedig szakképzett alvállalkozók gyártják az ALPHA Deuren International BV tulajdonában álló gyártóberendezésekkel. A kiváló minőséget és tartósságot a 30.000 működési ciklus garantálja. A további tartósság érdekében az Alpha-Deuren gyár kapuihoz a GfA német gyár robosztus ipari meghajtó motorjait és vezérléseit használja. A kapuk végső összeszerelése, és szállításhoz történő előkészítése is a telephelyünkön történik. A hőszigetelt, üvegezett szekcionált ipari kapuk vonatkozásában az egyik legnagyobb gyártó vagyunk az európai piacon. Az ipari kapukon kívül cégünk hasonló felépítésű garázskapuk gyártásával is foglalkozik. Valamennyi általunk gyártott kapu TUV NORD tanúsítvánnyal rendelkezik. Cégünk valamennyi ISO és ALU szekcionalt ipari kapu melle részletes műszaki es beépítési dokumentációt biztosit.

Az ALPHA Deuren hivatalos oldala 

FERDINAND BRASELMANN GMBH & CO. KG PROFILWALZWERK

Egy nagy múltra visszatekintő, családi tulajdonban lévő német gyártómű. Kapulapjainak profiljait a sokszínűség jellemzi. A hidegen hajlított profilokból készülő redőnykapuk fegyverzetét a 125 éves múlt tapasztalata tette tökéletessé.

A kifinomult termékpalettán a legegyszerűbb, hőszigetelés nélküli profilokkal szerelt redőnykaputól a legmagasabb szintű igényeket is kiszolgáló, hőszigetelt kapukig mindent megtalálhatnak megrendelőink. A gyártómű a tökéletes profil kialakításhoz saját fejlesztésű megmunkáló gépeket alkalmaz. A gyártás a magas minőség, precizitás és a költséghatékonyság jegyében zajlik. A sok év alatt felhalmozott tudás teszi lehetővé azt, hogy a legyártott termékek „elő-szerelt” állapotban kerüljenek a megrendelőkhöz, így a korábbiaknál jóval rövidebb időt kell eltölteni a helyszínen az összeszereléssel. A gyár tulajdonosa büszke arra, hogy a termékfejlesztéseknél mindig is szorosan együttműködött a megrendelői igényekkel, és figyelembe vette a piac visszajelzéseit. Elmondása szerint csak ez eredményezheti azt, hogy egy termék valóban használható legyen. Mottója: „Személyes konzultáció + szoros együttműködés = első osztályú eredmény.”

A Braselmann úgy tartja, hogy egy terméknél alapvető elvárás a hosszú távú, problémamentes üzemeltetés. Ennek jegyében a gyártásnál minden esetben szigorúan kalkulál a szélteher adatokkal, hiszen lényeges szempont, hogy a kapu ne csak zárt állapotban, hanem működés közben is megbízható legyen. Mint a legkomolyabb európai kapugyártók, a Braselmann cég is a GfA német motor és vezérlés gyártóval működik együtt. Ezek a gyártási és termékfejlesztési szempontok teszik lehetővé, hogy a legkisebb méretű kaputól a 33 méter szélességű hangárkapuig, a lassú járású és hőszigeteletlen alapkivitelű kapuktól az 1,7 m/sec nyitási gyorsaságú hőszigetelt termékekig minden igényt kiszolgáljon a Braselmann termékpaletta.

A Ferdinand Braselmann GmbH & Co. KG Profilwalzwerk hivatalos oldalaSzeretné tudni, mit lehet kihozni a jelenlegi raktárából?
Jelentkezzen nálunk, szakértő csapatunk
szívesen felméri raktári folyamatait,
ad javaslatot a fejlesztésre!


Hírek

Meddig éri meg saját kézben tartani az intralogisztikát?

Az ellátási láncban szereplő minden cég növekedése során eljön egy pont, ahol több ráfordítást igényel saját kézben üzemeltetni logisztikai folyamatainkat, mint kiszervezni.

 Tovább olvasom

Esettanulmányok

Tolnagro csoport: raktár logisztikai megoldás

A raktárak kiemelten fontos szerepet töltenek be a logisztikai folyamatokban, hiszen a vállalatok logisztikai költségeinek jelentős része itt képződik.

 Tovább olvasom