Partnereinknél gyakran találkoztunk olyan jelekkel, amelyek arra utalnak, hogy a raktár működése nem optimális:

A felmerülő igényeket nem tudták kiszolgálni, vagy épp pontatlan volt a kiszolgálás. Megtapasztalták, hogy a raktár akár rövid idejű leállása is hatalmas veszteségeket okozhat a termelésben. Látják, hogy a működés nem hatékony: sokba kerül a működtetés, miközben alacsony a kihasználtság, lassú a kiszolgálás sebessége, nagy a függőség a raktári dolgozóktól. Gyakran látjuk, hogy egy rosszul működő raktár visszaveti egy cég fejlődését, növekedését, lehetőségektől esik el.

Mi a QLM-nél hiszünk abban, hogy egy optimálisan megtervezett és felépített raktár a vállalkozás jövőjének az egyik meghatározó kulcsa, megalapozza a biztonságos műkö- dést és teret ad a jövőbeli fejlődésnek. Tudjuk, hogy minden vállalkozás másként működik, más kihívásokkal kell szembe nézzen, ezért mindig partnereink igényeire szabjuk javaslatainkat, olyan megoldásokat dolgozunk ki, ami költséghatékony és hosszútávon versenyelőnyt nyújt számukra.

A QLM 10 éves múltja során több száz raktárat tervezett és épített meg, a mérnökeinek tapasztalata még ezen is túlmutat. Ezt a szakértelmet és tudást építjük minden ügyfelünk raktárába.

A QLM megbízhatóan és költséghatékonyan működő raktárakat tervez, valósít meg és üzemeltet. Azaz teljeskörű, innovatív intralogisztikai megoldásokat kínál: raktár- és intralogisztikai tervezést, berendezéseket és eszközöket, raktárirányítási szoftvereket, rendszerintegrációt, raktárautomatizálást, raktári költségoptimalizálást, üzemeltetési támogatást. 

Felderítjük a problémát és megtaláljuk a megoldást

Testreszabott, igényeinek legmegfelelőbb megoldás

A feladat nálunk mindig a probléma azonosításával kezdődik. A megfelelő megoldás megtalálása érdekében első lépésként rendszerfelmérésünkkel (adatgyűjtés, elemzés, értékelés) megismerjük ügyfeleink logisztikai folyamatait, igényeit, az azokban rejlő potenciálokat, problémákat és fejlesztési lehetőségeket. Ezeket figyelembe véve pedig fejlesztési alternatívákat adunk partnereink számára, melyből a közös együttműködés során kiválasztjuk a cég operatív és stratégiai céljait leginkább szolgáló megoldási javaslatot. Mindig a partnerünk igényeit tartjuk szem előtt, és kizárólag a számukra legoptimálisabb megoldást javasoljuk.

Megmutatjuk, hogy mit érhet el a raktári hatékonyság javításával

Az általunk kidolgozott tervet átültetjük a virtuális valóságba, egy szimuláción keresztül bemutatjuk, hogy a raktára hogyan fog működni. A szimuláció segítségével modellezhető, hogy a raktári működés hatékonysága hogyan fog javulni. Mennyivel nő a raktár kihasználtsága, a kiszolgálás sebessége, hogy csökkenthetjük a logisztikai humán erőforrás függőségét, megbecsülhető, hogy a raktározási költségei mennyivel csökkennek.10 év múlt - 150 év tapasztalat

A QLM mérnökökből, logisztikai szakértőkből, raktár-informatikai tervezőkből álló közel 100 fős szakértő csapat. Az intralogisztika hatalmas változáson megy keresztül napjainkban, ezért tudásunkat mi is folyamatosan fejlesztjük, lételemünk az innováció, a fejlődés, a nyitottság. 10 éves múltunkat és kollégáink több mint 150 éves tapasztalatát építjük be minden egyes projektünkbe, hogy a partnereink raktári folyamata egy hatékonyan működő rendszerré álljon össze. Tudjuk, hogy egy raktár sosem állhat le és hogy egy raktárban, egy ellátási folyamatban sosem alakul ki állandóság, az elvárások, igények mindig változnak és új kihívások elé állítják üzemeltető partnereinket. Ezért megbízható, hosszú távon működőképes megoldásokat kínálunk partnereinknek, és a működés során sem hagyjuk magukra őket. Minden partnerünk állandóan számíthat ránk, olyan felelősséggel tekintünk minden partnerünkre, mintha a saját üzletünkről lenne szó.Profi projektmanagement

A projektek kezdeményezési fázisától a tervezésen át egészen az üzemeltetésig állunk megbízóink rendelkezésére logisztikai rendszertervező és tanácsadó szolgáltatásunkkal. Mindezek mellett állványrendszereket, anyagmozgató gépeket, ipari kapukat, logisztikai szoftvereket és az ezekhez kapcsolódó szerviz tevékenységeket biztosítjuk egy kézből vevőink számára. Ezáltal a projekt kezdetétől annak befejezéséig egy hatékony, költség- és időkereten belüli projektmegvalósítást biztosítunk az Önök számára.Kíváncsi, hogyan működik mindez a gyakorlatban? Nézze meg a raktártervezés és kivitelezés menetét egy konkrét projektünkön keresztül!

 

Tovább a cikkhezSzeretné tudni, mit lehet kihozni a jelenlegi raktárából?
Jelentkezzen nálunk, szakértő csapatunk
szívesen felméri raktári folyamatait,
ad javaslatot a fejlesztésre!


Hírek

Meddig éri meg saját kézben tartani az intralogisztikát?

Az ellátási láncban szereplő minden cég növekedése során eljön egy pont, ahol több ráfordítást igényel saját kézben üzemeltetni logisztikai folyamatainkat, mint kiszervezni.

 Tovább olvasom

Esettanulmányok

Tolnagro csoport: raktár logisztikai megoldás

A raktárak kiemelten fontos szerepet töltenek be a logisztikai folyamatokban, hiszen a vállalatok logisztikai költségeinek jelentős része itt képződik.

 Tovább olvasom