shuttle1

 

Optimális kihasználtság

 

Szeretné raktárát illetve elosztóközpontját optimálisan kihasználni és éves raktározási költségeit csökkenteni? Ha igen, akkor a legjobb döntés a Nedcon Shuttle rendszere. A Shuttle egy flexibilis félautomatizált kiegészítése a villás targoncának. Ahol a targonca mozgási lehetőségei az állványrendszerben korlátozottak, a Shuttle kocsi átveszi a feladatokat. A Shuttle rendszer segítségével raklapos áruit meglehetősen hatékonyan tudja mozgatni.

 satelliterail_1

 

Ön profitálni fog:

 

  • a kényelmes, gyors és biztos rakatkezelésből
  • a magasabb és mélyebb csatornákból
  • az automata számolásból, összekészítésből és készletfelismerésből
  • a kevesebb ráfutásból keletkezett károkozásból
  • az időmegtakarításból
  • a raktárkapacitás hatékonyabb kihasználásából

shuttle2

 

 

Shuttle rendszer működése

 

 

A rendszer alapvető koncepciója a sűrített blokkos tárolásra épül. Shuttle rendszerekben, azonos teherrel rendelkező raklapos árukat tárolunk az egyes csatornákban vagy folyosókban. Shuttle kocsikkal történő be és kitárolás esetén az egyes szintek csatornái egymástól függetlenül kezelhetőek, így kerülve ki a hagyományos drive-in rendszerek kevésbé hatékony tárolási folyamatait. Az állványrendszerekben egy vagy több shuttle kocsi is működhet, amelyek bármilyen magas emelésű targoncával áthelyezhetőek egyik csatornából a másikba. Az önálló akkumulátorral ellátott shuttle kocsik az egyedi kialakítású állványrendszerek csatornáiban közlekednek, amelyek alapvetően állványkeretekből, gerendákból és kocsi sínekből épül fel. A kocsi sínek egyszerre szolgálnak a raklapok alátámasztó szerkezeteként és futófelületként a raklapok alatt a shuttle kocsi számára.

 

A sínek kialakítását a shuttle kocsi milyensége, a tervezett árumozgás és raklap kialakítása határozza meg.

 

A fejlett operációs szoftvernek köszönhetően a kocsik számos különböző be- és kitárolási műveletet tudnak végrehajtani. Minden művelet manuálisan is elindítható egy távirányító segítségével a targoncakezelő által. Az egyes távirányítók akár egyszerre több kocsit is kezelhetnek egy időben.

Rendszerkomponensek
 
Lábprofilok

A keretláb profilok 80, 100, 120 és 140 mm szélességben és anyagvastagságtól függő sorozatban állnak rendelkezésre.

 
Tartósínek

A tartósínek lehajlása minimális.

 
Gerendák

Az állványgerendák két egymásba illeszkedő C profilú szelvényből állnak össze. A gerendák az állványlábakhoz a végükre hegesztett kapcsolófejekkel kapcsolódnak. Szükséges esetben akár szigma profilú gerendák is alkalmazhatóak.

 
Nedcon Shuttle kocsi

Nedcon Shuttle kocsi akkumulátorról működő 8 keréken futó szerkezet, amely felső felületén fekvő árut a csatornában meghatározott pozícióba mozgatja. Kocsik mechanikai emelőszerkezettel rendelkeznek, amelyek kevés, de robosztus elemből állnak a megbízható működés érdekében.

 

Kiegészítők

 

Állványrendszereink számos kiegészítőelemmel bővíthetők.

 

QLM Logistics Solutions
minden jog fenntartva 2013