Targonca beszerzés teljes körű figyelemmel

Cikksorozatunk következő részeiben bemutatjuk, hogy milyen járulékos költségekre figyeljünk előzetesen targonca tenderezetéskor. Amennyiben Crown targonca mellett dönt, ez biztos hosszú távon megtérülést, hatékonyságbeli növekedést jelent Önnek! Mi viszont készen állunk már hamarabb segíteni Önt a közeljövőben esedékes targonca beszerzés esetén!

Regisztráljon Crown kuponkódunkért*, mely a következő kedvezményre jogosítja Önt!

 

Ajánlatunk 2021. szeptember 10. napjától van érvényben. A kuponkódot 2022.04.30-ig történő megrendelés esetén lehet felhasználni, akár több vásárlási konstrukcióra is! A kedvezmény nem a listaárból, hanem az ügyfél részére kalkulált vételi árból külön kerül érvényesítésre. Egy eszközre bérlésére vagy vásárlására csak egy kuponkód használható fel.

Crown targonca kampány regisztráció

CIKKSOROZAT 1. RÉSZ

Új nézőpontok tendereztetéshez

Beruházni nem tudomány, csak elegendő forrás kell hozzá – az elmúlt években sokat finomodott ez a  közvélekedés: már nemcsak az ajánlatokon szereplő végösszeg számít, hanem a hosszú távon jelentkező költségek egy része is mérlegre kerül. QLM ügyfelei hosszú távú üzemeltetési és termelékenységi tapasztalataiból merítve további nézőpontokra tud rávilágítani ahhoz, hogy a beruházások még eredményesebbek legyenek.

Lépjünk túl a megszokotton- out of the box !

Tendereztetéskor ma már bevett szokás, hogy döntési mátrix készítésénél bérleti konstrukció esetén figyelembe veszik  például a teljes körű karbantartási (full service) díjat is, mely lefedi  a rendeltetésszerű használatból eredő meghibásodásokat. Ennyivel vajon teljes képet kapunk a gépek üzemeltetése során felmerülő összes költségről? Gépbeszerzéskor számoltunk-e az eddigi tapasztalataink alapján bekövetkező töréskárok költségeivel? Alaposan körbejártuk-e azt a kérdést, hogy a kiválasztott gép munkahatékonyságban a legjobb választás számunkra? Gondoltunk-e arra, hogy egy jól megválasztott géppel az eredeti elképzelésnél egy, vagy akár több eszközzel kevesebb is hatékonyan kiszolgálja a raktári operációt?

A QLM új nézőpontokkal segít ezen kérdések megválaszolásában! Megoldásokban gondolkozunk és a szóba jöhetőek közül azt a technológiát javasoljuk, tervezzük és kivitelezzük, amelyik a megbízónk számára hosszú távon a legkedvezőbb, azaz az adott raktári operáció hatékonyságát és működését maximálisan támogatja. Ennek a választásnak sarkalatos pontja, hogy a tendereztetési eljárás során az Ügyfél a kellő információk birtokában, több tényezőt figyelembe véve tudja meghozni a tökéletes döntést.

Cikksorozatunk következő részeiben bemutatjuk, hogy beruházáskor milyen járulékos költségekre és tényezőkre figyeljünk előzetesen.  Addig is nézzük az ígért új nézőpontok egyikét – vizuális formában! (Folytatás hamarosan! )

 

CIKKSOROZAT 2. RÉSZ

Miért fontos mérlegelni az emelőgépek munkahatékonyságát?

1 Crown targonca felér 2 másikkal – hirdetik a világmárkáról, de a szavak mögött ezúttal jól körülhatárolható és összehasonlítható számokat is találunk. A TSP (keskenyfolyosós) targoncával például biztosan megtakaríthatunk: kiemelkedő hatékonyságának köszönhetően 3 gép vásárlása, bérlete esetén 5 év alatt még 3 gép árát meg lehet spórolni! Az Crown tolóoszlopos és a gyalogkíséretű géptípusok esetében az egyedülálló ergonómia  mellett a kivételes sebesség és gyorsulási értékek csökkentik a ciklusidőt, ezáltal egyedülállóvá teszik a gépek termelékenységét.

A Crown Equipment Corporation a világ egyik legnagyobb anyagmozgató gépeket gyártó vállalata. Több mint 100 nemzetközi terméktervezési díj fémjelzi a tervezési folyamatainak fejlett mérnöki és technológiai innovációit. Üzleti filozófiájával olyan előremutató megoldások tervezésére és gyártására helyezi a fókuszt, amelyek javítják a termelékenységet és a raktári működés hatékonyságát.

A TSP sorozatú targoncák teljesítménye például lehetővé teszi kevesebb munkaerő alkalmazását. Nézzük egy gyakorlati példán: óránként 120 raklap mozgatását 4 olyan targonca képes kezelni, amelynek teljesítménye 30 raklap/óra, míg a 45 raklap/órásból csak 3 gépre van szükség. Ha 1 fő targoncavezető bruttó járulékos munkabérköltsége 1 évre, 1500 euróval számolva, 2 műszakos operáció esetén 36 000 euró, 5 év alatt az 1-gyel kevesebb TSP-gépen 180 000 euró takarítható meg. Mivel 1 db keskeny folyosós targonca átlagosan 80 000 euróba kerül, együttesen már 260 000 euró marad zsebben, amely keretből akár 3 új TSP-gépet lehet beszerezni. 

Az ESR 1000 tolóoszlopos széria megalkotásával a Crown kitolta a határokat: 30 százalékkal gyorsabb emeléssel és dupla sebességű leengedéssel látványosan hatékonyabbá tette az anyagmozgatást a korábbiakhoz képest. Ezekkel a gépekkel a felhasználók minden emelési magasságban folyamatosan és precízen tudnak dolgozni anélkül, hogy a termelékenység csökkenne. Hazai iparági tapasztalatok is megerősítik a ciklusidő javulását: például 30 paletta vonatkozásában 2 perccel rövidülhet a munkavégzés ideje, így akár 1 kamionnal több áru is betárolható egy teljes műszak alatt. Mindez összességében 20 százalékkal növelheti a raktári folyamatok hatékonyságát. 

A harmadik modelltípus, a Crown gyalogkíséretű (WT) targoncái a piacon elérhető legdinamikusabb és legstrapabíróbb emelőgépek. A gépkezelők véleménye szerint nagyon jól gyorsulnak a gépek, melyből adódóan rövidebb ciklusidőket, ezáltal pedig 23% -kal magasabb munkahatékonysági szintet érhetünk el.

A QLM„Új nézőpontok tendereztetéshez” cikksorozatának következő részében egy újabb lényeges aspektus kerül bemutatásra, melynek segítségével garantált az eredményesebb beruházás!