Magasabb térkihasználtság

Shuttle állványrendszerek fejlettebb technológiát, magasabb térkihasználtságot és rugalmasságot biztosítanak a konvencionális raklapos tárolókkal szemben párhuzamosan egy nagyobb léptékű egyidejű árumozgatással, így biztosítva egy gyorsabb árufluktuáció kiszolgálását.

Optimális kihasználtság

Szeretné raktárát illetve elosztóközpontját optimálisan kihasználni és éves raktározási költségeit csökkenteni? Ha igen, akkor a legjobb döntés a Nedcon Shuttle rendszere.

A Shuttle egy flexibilis félautomatizált kiegészítése a villás targoncának. Ahol a targonca mozgási lehetőségei az állványrendszerben korlátozottak, a Shuttle kocsi átveszi a feladatokat. A Shuttle rendszer segítségével raklapos áruit meglehetősen hatékonyan tudja mozgatni.

Ön profitálni fog…

  • a kényelmes, gyors és biztos rakatkezelésből
  • a magasabb és mélyebb csatornákból
  • az automata számolásból, összekészítésből és készletfelismerésből
  • a kevesebb ráfutásból keletkezett károkozásból
  • az időmegtakarításból
  • a raktárkapacitás hatékonyabb kihasználásából

A Shuttle rendszer működése

A rendszer alapvető koncepciója a sűrített blokkos tárolásra épül. Shuttle rendszerekben, azonos teherrel rendelkező raklapos árukat tárolunk az egyes csatornákban vagy folyosókban. Shuttle kocsikkal történő be és kitárolás esetén az egyes szintek csatornái egymástól függetlenül kezelhetőek, így kerülve ki a hagyományos drive-in rendszerek kevésbé hatékony tárolási folyamatait.

Az állványrendszerekben egy vagy több shuttle kocsi is működhet, amelyek bármilyen magas emelésű targoncával áthelyezhetőek egyik csatornából a másikba. Az önálló akkumulátorral ellátott shuttle kocsik az egyedi kialakítású állványrendszerek csatornáiban közlekednek, amelyek alapvetően állványkeretekből, gerendákból és kocsi sínekből épül fel.

A kocsi sínek egyszerre szolgálnak a raklapok alátámasztó szerkezeteként és futófelületként a raklapok alatt a shuttle kocsi számára.

A sínek kialakítását a shuttle kocsi milyensége, a tervezett árumozgás és raklap kialakítása határozza meg.

A fejlett operációs szoftvernek köszönhetően a kocsik számos különböző be- és kitárolási műveletet tudnak végrehajtani. Minden művelet manuálisan is elindítható egy távirányító segítségével a targoncakezelő által. Az egyes távirányítók akár egyszerre több kocsit is kezelhetnek egy időben.

Rendszerkomponensek

Lábprofilok

A keretláb profilok 80, 100, 120 és 140 mm szélességben és anyagvastagságtól függő sorozatban állnak rendelkezésre.

Tartósínek

A tartósínek lehajlása minimális.

Gerendák

Az állványgerendák két egymásba illeszkedő C profilú szelvényből állnak össze. A gerendák az állványlábakhoz a végükre hegesztett kapcsolófejekkel kapcsolódnak. Szükséges esetben akár szigma profilú gerendák is alkalmazhatóak.

Nedcon Shuttle kocsi

A Nedcon Shuttle kocsi akkumulátorról működő 8 keréken futó szerkezet, amely felső felületén fekvő árut a csatornában meghatározott pozícióba mozgatja. Kocsik mechanikai emelőszerkezettel rendelkeznek, amelyek kevés, de robosztus elemből állnak a megbízható működés érdekében.

Kiegészítők

Állványrendszereink számos kiegészítőelemmel bővíthetők.

Vállalatának erre az eszközre van szüksége?

Gyakorlatias raktármérnökeink az Ön segítségére lesznek.

Kérjen visszahívást!