Karrier a QLM-nél | Interjú munkatársunkkal #6

QLM karrier interjú


Hogyan épül egy ígéretes karrier a logisztikai szektorban?

Megkérdeztük kollégánkat, Sápi Andrást, aki értékesítési vezetőként dolgozik a QLM-nél a logisztikai szoftver és automatizáció üzletágakban a nálunk szerzett tapasztalatairól, a céljairól és a logisztika világáról.


Milyen szakmai feladataid voltak, amikor idejöttél?

Amikor 2017 novemberében elkezdtem a QLM-nél dolgozni, akkor még jóval kisebb szervezeti mérettel és megoldás portfólióval rendelkeztünk. Kezdetekben a saját fejlesztésű QLM-WaProM Raktárirányítási WMS rendszer értékesítése tartozott a főbb feladataim közé. A vállalati szoftverek, az anyagi és gyártási folyamatok mindig is közel álltak hozzám, de nem vallottam magam soha egyik terület szakértőjének sem.  Rövid időn belül ki is derült, hogy amit a logisztikáról korábban tudtam és gondoltam, az csak a felszíne volt annak, mint amilyen szakmai mélységre a QLM-nél szükségem van, és a java még csak ezután következett.

A kezdetektől a valódi konzultatív szakmai értékesítési feladatokat várták el tőlem és én is magamtól révén, hogy amikor leülök egy nagyvállalat logisztikai igazgatójával egyeztetni – aki megoldást vár el tőlem – az ő figyelmét nehezen tudom hosszú távon lekötni töltelék mondatokkal és üres gondolatokkal. Komoly tudás alapozásra volt szükség és üzletfejlesztési útkeresésre – mely út nem volt éppen mindig nyílegyenes -, ami azon kollégák nélkül, akik még a mai napig is szerencsére a társaság szerves részét képezik, nem történhetett volna meg.

raklapos szállítópálya automatizálás QLM raktártechnológiák

Hogyan változott ez az elmúlt évek során?

Egyre inkább kitágult a logisztika világa. Rengeteg valódi üzleti és logisztikai kihívással találkoztam az utóbbi években, melyek mindegyike egyedi megközelítést kívánt és ezek mentén lehetett a legtöbbet tanulni. Az utóbbi években a portfólió aktívan bővült a raktári automatizálás területével, így újabb izgalmas területek nyíltak meg és szerencsére minden automata rendszer esetében a folyamatok a leginkább meghatározóak, így a szoftveres ismereteket innen kezdtem igazán kamatoztatni.  Rengeteg vállalati és menedzseri döntési mechanizmust volt szükséges megismernem, hiszen azon túl, hogy szakmai értékesítést folytatunk, az emberi kapcsolatok is legalább annyira fontosak.

Mennyire bővült, mélyült el a szakmai tudásod, mióta a QLM-nél dolgozol?

A QLM előtt minden targonca ugyanolyan volt a szememben. Aztán kiderült, hogy van, amit kamion rakodásra használnak, van, amiket állvány kiszolgálására és van olyan, amiről leszállsz és képes követni téged ezzel gyorsítva a komissiózást. Elképesztő, nem? Ezeknek a nagyszerű technológiai térnyeréseknek az igazán nagy pályája a raktári automatizáció, ahol robotok és emberek kollaborálnak. Szállítópályák szelik át a teljes raktárat és üzemet, van, ahol több ezer raklapot tárolunk 20+ méter magasan.

Mit szeretsz a QLM-nél?

Milyen karriercéljaid, elképzeléseid vannak a jövőben?

Szeretném a fókuszomat egyre inkább az értékesítési stratégia tovább finomítására helyezni, mert a célunk nem kisebb, mint tovább járni azon az úton, hogy az ország egyik legnagyobb automata raktári rendszerintegrációs cégévé váljunk ezáltal egyre nagyobb, egyre összetettebb projekteket megvalósítani.

Mit tartasz érdekesnek, izgalmasnak a logisztikai területben?


Önnek is fontos, hogy a karrierje biztos és emelkedő pályára álljon?

Ismerje meg a QLM-nél elérhető karrierlehetőségeket!

advanced-floating-content-close-btn