QLM A MILLÁSREGGELIBEN
BESZÉLGETÉSEK A RAKTÁRLOGISZTIKA AKTUÁLIS KIHÍVÁSAIRÓL 

60 PERC A RAKTÁRLOGISZTIKAI BERUHÁZÁSOKRÓL

A Radió Café 98.0 Észjáték rovatához 6 alkalommal intralogisztikai szakértőként csatlakoztunk 2023. áprilistól május végéig. Az interjúsorozatban Pári Róbert, a QLM Logistics Solutions Kft. ügyvezető igazgatója a raktárlogisztika aktuális kihívásairól beszélgetett a műsorvezetőkkel. A rövid beszélgetések az életből, a munkában előforduló helyzetekből merítenek, kezdve a beruházások tervezési fázisában tipikusan előforduló helyzetektől az automatizálás jelentőségéig. Az alkalmanként 7-12 perces adások hangfelvételei YouTube csatornánkon hallgathatók meg a képekre kattintva.

qlm raktártechnológiák millásreggeli adások

1. rész: A logisztika aktuális kihívásai
(2023.04.25.)

Az intralogisztikai beruházások rákfenéi:
Kész technológia vs. ügyfélre szabott
megoldás – miért fontos a megfelelő
technológia megtalálása?

2. rész: Az intralogisztikai
beszerzések háttere
(2023.05.02.)

Mi a különbség beszerzés és beszerzés között? A termékalapú beszerzés és a szokáselvűség hátulütői – a raktári eszközök beszerzésénél nagyon fontos a rendszerszemlélet!

3. rész: Az intralogisztikai
tervezés mélységei
(2023.05.09.)

Mitől lesz jó a tervezés? Kulcsszó a rendszerintegráció! A beruházási költség fontos, de még fontosabb későbbi operáció költsége.

4. rész: Az ipari munkabiztonsági megoldások
(2023.05.16.)

A munkabiztonság növelése összefügg a hatékonyságnöveléssel is – az átgondoltság és tudatos tervezés a biztonság növelését és a költségek csökkenését is jelenti a raktárban.

5.rész: A raktárirányítási szoftverek (WMS) jelentősége
(2023.05.23.)

A logisztikai folyamattervezés tartalmazza a technológiai megoldásokat és folyamatok leírását is. A vállalatirányítási rendszer raktárkezelő modulja nem egyenlő egy Warehouse Management Szoftverrel – de mivel tud többet egy WMS?

6.rész: Automatizálás –
a logisztika jövője
(2023.05.30.)

Több feladat elvégzése adott idő alatt, biztonságosság; a fokozatos áttérés a raktárautomatizálásra közép- és hosszútávon is megtérül. Technológia újdonságok és új típusú megoldások – a fejlődés nem áll meg. A már részben automatizált rendszerről később kisebb lépés áttérni a teljes automatizálásra, mint a manuális működésről.

partnerek vagyunk a megvalósításban, a raktári életciklus bármelyik szakaszában,
az első ötlettől a kész raktár üzemeltetéséig.

Kérjen visszahívást!