A QLM munkabiztonsági megoldásai üzemi környezet számára

Célunk, hogy Partnereinknek olyan személyre szabott, átfogó koncepciót kínáljunk, mely még nagyobb eredményességet hoz, összhangban a baleset-és kármegelőzés szabályrendszerével illetve, hogy biztonságos, stabilan működő rendszerrel szolgáljon számukra.

Miért szükséges kiemelten kezelni
az üzemen belüli munkabiztonság kérdését?

Raktári környezetben évente közel 1200 munkahelyi baleset történik Magyarországon, amely átlagosan napi 4 alkalom. A raktárakban dolgozók biztonságának problémáján kívül, komoly következményeket okozhatnak azok az anyagi károk, amelyeket emberi mulasztás, elavult gépek vagy nem megfelelő biztonságtechnikai eszközök részleges vagy teljes hiánya okoz. Az ilyen jellegű balesetek komoly anyagi terhet okozhatnak a további munkafolyamatok ellátása során, az utólagos hibaelhárítás és korrigálás plusz időbefektetést jelent, és rontja az adott cég működésének hatékonyságát.

Hogyan tudunk ebben Partnereink segítségére lenni?

Szakértő kollégáink felmérik a raktári járművekkel kapcsolatos kockázatokat és javaslatot tesznek azok kezelésére a PAS 13:2017 gyakorlati kódexnek megfelelően. A dokkolási folyamatok biztonságának maximalizálására pedig a FEM European Materials Handling Federation ide vonatkozó irányelvei alapján dolgozzák ki a legoptimálisabb javaslatot oly módon, hogy az adott operáció még nagyobb eredményességgel működjön. Olyan egyedi, vállalatspecifikus, teljes körű megoldásokat dolgozunk ki Partnereinknek, amelyek biztosítják a biztonságos és ellenőrzött munkakörnyezetet az operáció maximális kihasználtsága mellett.

Dokkolási folyamat védelme

A leesés, csúszásveszély, huzathatás illetve a dokkolóállomás körüli egyéb balesetek és egyéb kockázatok minimalizálására irányuló megoldásokat kínálunk a rakodási folyamat közben és azon kívüli időszakban.

Leesés elleni megoldások

A legnagyobb kockázatot a kamion idő előtti, vagy nem tervezett módon történő elindulása jelentheti. Járműrögzítési megoldásunknak köszönhetően az anyagi károk csökkenthetők a hatékonyság növelése mellett, mely egyedülálló biztonságot jelent a dokkolóálláson dolgozó összes munkatárs részére. A rendszer működése kizár minden lehetséges emberi tévesztést.

Üres dokkolóállások problémája

Az üres és nyitott dokkolóállások kérdésével azért célszerű foglalkozni, mert a leesés kockázatát rejtik magukban, mind az ott dolgozó munkatársat, mind az anyagmozgató eszközt tekintve.

Miért fontos a speciális kaputömítés kiválasztása?

Amennyiben csúszásveszély miatt esővíz betörés elleni védekezés, vagy huzathatás megszüntetése a cél, úgy speciális kaputömítés kiválasztásával maximális szigetelés érhető el.

Munkaállomások biztonsága

Állandó mozgás, zaj, keskeny folyosók, beláthatatlan sarkok; ez az ipari környezet. Minden nap gyalogosok haladnak és targoncák manővereznek ebben a környezetben, olykor ugyanazon területen és gyakran keresztezve egymás útját. Ennek eredménye lehet a sérülés. A targonca útvonalak melletti nyitott munkaállomások balesetveszélyének csökkentése a folyamatos és hatékony közlekedés biztosítása mellett. Ezeken a területeken a munkaállomásokról kilépő gyalogos vagy munkaállomásához közlekedő gyalogos kiemelt védelme szükséges.

Baleset-és kármegelőzés a targoncaútvonalakon

Megfelelő biztonsági megoldásokat nyújtunk a gyalogosok, járművek és eszközök megvédésére a kiemelt kereszteződéseknél vagy az útvonalak teljes hosszán.A raktáron belüli közlekedés legveszélyesebb területei a beláthatatlan csomópontok, melyek elsőszámú helyei lehetnek a baleseteknek.

Fizikális szeparáció, korlátelemek által

Rugalmas védőkorlát rendszer kialakítása a targonca útvonalak fizikális elszeparálására, állandó gyalogátkelők és rakat helyek kijelölésével azon szervezeteknek, amelyek munkahelyükön megfelelő biztonsági korláttal szeretnék megvédeni a személyzetet, a járműveket és az eszközöket

Vizuális jelzésekkel történő figyelmeztetés

Kereszteződés figyelő/jelző készülékek a főbb gócpontoknál, így akár szűkfolyosós állványsor végeken vagy gyalogátkelőhelyeken is. A jelzőberendezések jóval az ütközés előtti jelzés segítségével csökkenthetik a balesetek kialakulásának valószínűségét. Ha a rendszer baleset kialakulására alkalmas mozgást érzékel, akkor figyelmezteti a közeledő forgalmat.

Forgalomszabályozás

Különböző feljelölésen alapuló targonca és gyalogos közelségérzékelő/jelző rendszer, főként a korláttal le nem zárható területekre, akár veszélyzóna kijelöléssel figyelmeztetés és/vagy forgalom irányítás céljából, szükség esetén lámpák, kapuk, ajtók, sorompók működtetésével, sebességcsökkentéssel.

Vállalatának erre az eszközre van szüksége?

Gyakorlatias logisztikai mérnökeink az Ön segítségére lesznek.
Kérjen visszahívást!