sTOW ATLAS –Helytakarékos tárolás a Stow shuttle állványrendszerekkel

A Stow Atlas® shuttle rendszer a lehető legjobb helykihasználást biztosítja

Kérjen visszahívást!

SHUTTLE állványRENDSZERek

A stow Atlas® raklap shuttle rendszer egy mély sávos tároló- és kereső rendszer. A rendszer lelke egy olyan hordozó, amely alkalmas raklapok mozgatására egy speciálisan kialakított állványszerkezeten belül. Ez optimalizált tárolási kapacitást eredményez. A minőségi alkatrészeknek és az egyszerű kialakításnak köszönhetően magasabb teljesítményszinttel és a legmagasabb szintű megbízhatósággal rendelkezik. Ez a rendkívül hatékony tárolórendszer manuális és automatizált raktárakban egyaránt alkalmazható.

stow Atlas 2D

Működés shuttle 1D

A shuttle rendszer egy speciális állványból és egy mozgó raklapszállítóból áll. Ez az szállító egy önjáró eszköz, amely a raktári tárolósávok sínein fut a raklapok be- és kirakodása céljából. A targonca a raklapszállítót abba a sávba helyezi, ahol a művelet történik. A shuttle a kiindulási pozíciójából minden további emberi beavatkozás nélkül végzi el a be- és kirakodási feladatokat. Ezeket a feladatokat a targoncavezető egy távirányító segítségével adja. A feladat elvégzése után a shuttle visszatér kiindulási pozíciójába, és készen várja, hogy egy új tárolósávba szállítsák új feladat elvégzéséhez. Minden egyes shuttle egység lítium akkumulátorokkal működik, amelyek hosszú üzemidővel (akár 16 óra) és rövid töltési idővel (max. 3 óra) rendelkeznek.

Működés Shuttle 2D

Az Atlas® raklapos transzferrendszer számos Atlas shuttle kocsiból, a speciálisan tervezett raklapos Shuttle-rack állványkeretből és egy helyi vezérlőrendszerből (STC) áll. Az Atlas® 2D egy önműködő raklapmozgató, amely raklapokat szállíthat mind a tárolófolyósók, mind a főfolyósók sínjén. A tárolósávok és a fősávok közötti kereszteződéseket vagy elágazásokat az Atlas® 2D shuttle zökkenőmentes áthaladására tervezték, legyen szó megrakott vagy üres kocsiról. Egy félautomata raktárban a raklapokat egy hagyományos villás targonca segítségével fogadják és szedik ki az állványrendszer elülső oldalán. A megrendeléseket a raktár WMS rendszeréből bocsájtják ki a helyi raktárvezérlő rendszernek (STC), amely többek között kiválasztja az Atlas® 2D tárolót az adott feladat elvégzéséhez és meghatározza annak optimális útvonalát. A különböző tárolósávok kihasználtsága, az egyes kocsik állapota és működése, valamint az összes elvégzett feladat kimutatása megtekinthető az STC rendszerben, vagy átemelhető az ügyfél fő rendszerébe.

Jellemzők

 • Sebesség: 0,8 m/s terheléssel – 1 m/s üresen
 • Terhelhetőség: 25 kg – 1500 kg
 • Különböző raklap típusok használhatók: euro, ipari és kombinált raklapok. Nagyobb zsákok, CP 1-9 és műanyag raklapok is.
 • A rendszert úgy tervezték, hogy akár -30° C fokos hőmérsékleten is működőképes legyen.
 • A sávmélység korlátlan.
  Hosszú élettartamú akkumulátorokkal működik, melyek teljes üzemidőt garantálnak, így optimalizálva a működési időt.
 • Az elektromechanikus emelőberendezés könnyen karbantartható, és ideális hűtőházi alkalmazásokhoz is.
 • LIFO és FIFO folyamatok is lehetségesek.
 • Leltárszámlálás.
 • CE és ISO 9001 tanúsítvánnyal (BQA N° 019 QMS) rendelkezik.
STOW – ATLAS 2D SHUTTLE RENDSZER

A lehető legjobb helykihasználás

Több raklapszállító shuttle alkalmazása esetén a teljesítmény még inkább megnő. A rendszer új telepítésekhez és felújításokhoz egyaránt használható, és független a tárolósávok számától és mélységétől. Az automatizált rendszer a lehető legjobb helykihasználást garantálja.

kérdése van? Logisztikai szaktanácsadó kollégánk várja hívását.

Forduljon hozzánk bizalommal!
Kérjen visszahívást!