Sarkvidéki hideg és automatizált raktár: Minőség és megbízható működés – 20 °C-ban

A Zalaco Sütőipari Zrt. Magyarország meghatározó sütőipari vállalata. Az 1950-ben alapított cég a rendszerváltás óta családi vállalkozásként működik és jelenleg 1000 főnek biztosít munkát. A vállalkozás központi telephelye Zalaegerszegen található; itt hozták létre legújabb gyártóüzemüket is, ahol 6000 m2-en folyik a gyártás és kizárólag a fagyasztott pékáruk előállítására fókuszálnak. A zöldmezős beruházásként indult fejlesztéshez gazdasági és műszaki szempontok alapján csatlakozott logisztikai mérnökcsapatunk.

A mélyhűtött raktár tervezését és kivitelezését mi készítettük; ennek eredménye a teljesen automatizált, raktári dolgozók nélkül működő raktártér.

Az automatizált rendszer elemei HMI felületeken követhetőek, diagnosztizálhatóak. A folyamatokat a WaProM raktárirányítási szoftver koordinálja.

Legújabb videónkban bemutatjuk a teljesen automatizált raktár működését:

El lehet mondani, hogy az automatizálás következményeként összességében minden munkafolyamat hatékonyabban működik.” ismerteti az elért eredményt Ibránszki György vezérigazgató-helyettes. A zalaegerszegi telephelyen működő gyártóüzemhez tartozó – 20 °C-os hőmérsékleten működő raktárban tolóoszlopos AGV-re átalakított CROWN targoncák végzik a ki-és betárolást, folyamatosan a fagyasztótérben dolgozva. A raktártérben a nagy tárolóhely kapacitást mobil állványrendszer biztosítja.

Raktárautomatizálásról bővebben itt: https://qlm.hu/automata-raktarak/
WaProM raktárirányítási szoftverről bővebben itt: https://qlm.hu/qlm-waprom/

Ha Ön is éppen raktára működési hatékonyságának növelésén gondolkozik, konzultáljon raktárlogisztikai szaktanácsadó kollégánkkal!  https://qlm.hu/visszahivas/

advanced-floating-content-close-btn