Miért fontos mérlegelni az emelőgépek munkahatékonyságát?

crown használt targonca

1 Crown targonca felér 2 másikkal – hirdetik a világmárkáról (https://qlm.hu/1crownfeler2masikkal/) de a szavak mögött jól körülhatárolható és összehasonlítható számokat is találunk. Az alábbi kalkulációval szeretnénk alátámasztani az állítást:

3 db TSP targonca vásárlása, bérlete esetén 5 év alatt még 3 gép árát meg lehet spórolni, az alábbi kalkuláció alapján: Óránként 120 raklap mozgatását 4 olyan targonca képes kezelni, amelynek teljesítménye 30 raklap/óra, míg a 45 raklap/órásból csak 3 gépre van szükség.
Ha 1 fő targoncavezető bruttó járulékos munkabérköltsége 1 évre, 1500 euróval számolva, 2 műszakos operáció esetén 36 000 euró, 5 év alatt az 1-gyel kevesebb TSP-gépen 180 000 euró takarítható meg. Mivel 1 db keskeny folyosós targonca átlagosan 80 000 euróba kerül, együttesen már 260 000 euró marad zsebben, amely felhasználható a raktár további fejlesztésére.

Mi a helyzet a Crown tolóoszlopos és a gyalogkísérletű géptípusok esetében?

Ezeknél a típusoknál a kivételes sebesség és a gyorsulási értékek csökkentik a ciklusidőt.

A Crown kiemelkedő minőségű ESR 1000 tolóoszlopos szériája a korábbiakhoz képest 30 százalékkal gyorsabb emelési sebességgel, és dupla leengedési sebességgel teszi még hatékonyabbá az anyagmozgatást. Ezekkel a gépekkel a targoncavezetők minden emelési magasságban folyamatosan és precízen tudnak dolgozni. Hazai iparági tapasztalatok is megerősítik a ciklusidő javulását: például 30 paletta vonatkozásában 2 perccel rövidülhet a munkavégzés ideje, így akár 1 kamionnal több áru is betárolható egy teljes műszak alatt. Mindez összességében 20 százalékkal növelheti a raktári folyamatok hatékonyságát.

Az ESR 1000 széria hatékonysága a gyakorlatban ( Karzol- Trans Kft.)

A Crown gyalogkíséretű targoncái minden bizonnyal a piacon elérhető legdinamikusabb és legstrapabíróbb emelőgépek. A gépkezelők véleménye szerint nagyon jól gyorsulnak, így rövidebb ciklusidőket, ezáltal 23% -kal magasabb munkahatékonysági szintet érhetünk el.

Crown gyalogkíséretű targonca partnerünknél, a Tatár Pék Kft-nél

1 Crown targonca felér 2 másikkal! -> A QLM „Új nézőpontok tendereztetéshez” cikksorozatának következő részében egy újabb lényeges aspektus kerül bemutatásra, amely garantálja az eredményes beruházást! Folytatás hamarosan!

advanced-floating-content-close-btn