Garantáltan megtérülő megoldásaink az energiaköltségek csökkentéséért

raktár kép megtérülő megoldások illusztrálására

Elhasználódott, vagy nem megfelelő hatásfokú kaputömítések cseréje

A kaputömítések célja, hogy lezárják a raktár és a jármű közötti réseket, ezzel védve az árut és a személyzetet az eső, a hó és egyéb időjárási körülményektől. A jól megválasztott kaputömítés másik fontos előnye az energiaköltségek csökkentése. A Rite Hite® kaputömítések kiváló minőségű anyagokból készülnek, legyen az a megerősített, magas szakítószilárdságú 3,5 mm vastag PVC oldal- és felsőponyva, súlyozott fejfüggöny, integrált tömítő zseb, GapMaster™ kampó, 40×40 mm-es horganyzott rugalmas oldal- és felsőkeret, vagy akár az iparág egyetlen súrlódásálló, szilárd kavics-szemcsés felületű Durathon™ szövete. A magas minőség ergonomikus kialakítást, minimalizált karbantartási költségeket, valamint a leghatékonyabb rés-zárást biztosítja a dokkoló állás körül, mely jelentős energiamegtakarítást eredményez és javítja a tisztaságot és higiéniát.

Kaputömítésünkről bővebben:  https://qlm.hu/termekeink/kapu-es-dokkolastechnika/standard-rugalmas-kaputomites/

Ipari ventillátorok alkalmazása

A változás a levegőben van. A Rite Hite® HVLS ventilátor nélkül vállalata biztosan pénzt veszít, a nagyméretű épületterek hűtése és fűtése ugyanis magas költségekkel jár. Télen a fűtési rendszerek keményen dolgoznak, hogy az emberi munkavégzéshez megfelelő szinten tartsák a hőmérsékletet, nyáron pedig a nagy meleg kellemetlen hatásai veszélyeztetik a biztonságot és a munkavégzés hatékonyságát. A télen működtetett HVLS-ventilátor összekeveri a mennyezet alatt megrekedt melegebb levegőt a padló feletti hűvösebbel, egyenletes hőmérsékletet biztosítva a térben. Így akár 30%-kal is csökkenthető a létesítmény energiafogyasztása. Ugyanebben a térben nyáron a levegőt keringtető HVLS-ventilátor akár 8 °C-kal javítja az érzékelt hőmérsékletet, kellemesebbé téve a környezetet. Ideális módon egészítheti ki a légkondicionálást, ily módon nyáron akár 20%-kal is csökkenthető az energiafogyasztás.

Nagysebességű ipari kapuk használata

A homlokzati nyílások, belső terek vagy akár a hűtőkamrák esetén is különösen lényeges lehet a nagysebességű kapuk használata, melyek azonnali és hosszú távú megtakarítást jelentenek. Ennek az oka, hogy a nyitási és zárási idő (azaz ciklusidő) fontos tényező az energiaveszteségben. Például egy hűtött raktárakban általában nagy mennyiségű áru van folyamatos mozgásban. Amikor egy kapu kinyílik, két légáram indul mozgásba: A hideg levegő távozik a hűtőtérből, illetve meleg, párás levegő jut be a hűtőtérbe. Ezek a légáramok, amelyeket tömeges légáramnak neveznek, az ajtónyitásoknál fellépő energiaveszteség akár 85%-át teszik ki. 

Az alábbi becsült éves energiaköltség diagramján mutatjuk be, hogy a különböző típusú ipari ajtók  használata mellett milyen jelentős különbségek jelentkezhetnek egy évre vetítve a költségeket pl. egy hűtött raktár, magas ciklusidő esetén az alábbi paraméterek mellett:

Az ábra egyértelműen kimutatja, hogy például egy hűtött raktárban mennyire számottevő a különbség az energiafogyasztás tekintetében hagyományos ipari kapu, illetve Rite Hite® ipari gyorskapuk használata mellett. Tehát egy jól megválasztott kapuval akár 75 %-os energiamegtakarítás is eredményezhető!

Energiafelmérés szakértőinkkel

Kérje ipari létesítménye felmérését energetikai megtakarítás céljából mielőbb! Helyszíni felméréssel személyre szabott megoldásokat dolgozunk ki Önnek! .

ÉRDEKEL AZ ENERGIAFELMÉRÉS! VISSZAHÍVÁST KÉREK

advanced-floating-content-close-btn