Hatékonyságnövelés a biztonság maximalizálásával, avagy megvalósult safety megoldásaink

ipari biztonsági rendszer

A kivételes sebesség és gyorsulási értékek csökkentik a ciklusidőt, ezáltal egyedülállóvá teszik az amerikai gépek termelékenységét. 1 Crown targonca felér 2 másikkal – vallja a világmárka, de mindez még fokozható! A hatékonysági célokat biztonsági megoldásokkal ötvözzük! A munkavédelem szabályozott keretei gyakran korlátozzák a munkavégzés sebességét, gondoljunk például a targoncák adott esetekben előírt sebességkorlátozására. Látszólag nem fér meg egymás mellett a két jellemző: a hatékony operáció és a biztonság. Teljes körű koncepcióval és testre szabott, egyedi megoldásokkal azonban összehangoljuk és ötvözzük a hatékonysági célokat a baleset- és kármegelőzési (EHS) szabályrendszerrel: úgy teremtünk biztonságos és ellenőrzött munkakörnyezetet a raktárakban, hogy a logisztikai eszközök kihasználtsága magas szintű marad.

Baleset-és kármegelőzés a targoncaútvonalakon

Amikor például egy nyugat-magyarországi partnerüknél a targoncaútvonalak be nem látható kereszteződéseinél felbukkanó másik targonca és/vagy gyalogos folyamatos veszélyes helyzetet okozott, a kritikus helyekre figyelő-, illetve jelzőeszközöket telepítettünk. Ezek segítségével mind a gyalogos, mind a targoncás a különböző helyzetnek megfelelő, jól látható, egyértelmű figyelmeztető jelzést kap a közlekedés egyéb résztvevőiről. Ennek hatására a dolgozók biztonságérzete növekedett, így ma már hatékonyabban látják el a feladataikat.

Munkaállomások biztonságának maximalizálása kétszeres targonca sebesség mellett

Egy másik partnerük telephelyének bizonyos részeiben a gyártósorok és az azt kiszolgáló személyzet közvetlen közelében lévő útvonalon közlekednek anyagmozgató gépek, amelyek a kilépő gyalogosok révén gyakran okoztak balesetveszélyes helyzeteket. Ezért első körben a telephelyen mindenhol egységesen korlátozták a targoncák sebességét 3 km/órára, beleértve a jól belátható, gyalogosoktól mentes területeket is, érezhetően rontva ezzel az üzem hatékonyságát. A megoldás egy ultraszéles sávú rádiófrekvenciás eszköz telepítése lett. Ezáltal a veszélyzónára érvényes maximális megengedett sebesség alkalmazható a biztonság érdekében, míg a zónán kívül eső útvonalakon a targoncák 7 km/óra, azaz több, mint kétszeres sebességgel közlekedhetnek, elősegítve az operáció hatékonyabb működését.

BŐVEBBEN ÜZEMEN BELÜLI BIZTONSÁGTECHNIKAI MEGOLDÁSAINKRÓL

advanced-floating-content-close-btn