Hogyan tudná megspórolni akár 75%-át raktára energiaköltségének?

energiaköltség megtakarítás ipari kapu használatával

Az egyre növekvő villanyszámlák a legtöbb raktár számára manapság folyamatos problémát jelentenek, így ezen a területen is megfigyelhető a költségmegtakarítási tendencia az üzemeltetők részéről. Az energiaszámlák miatt elveszett pénz – különösen, ha nem szükséges – olyan probléma, amelyet bármely közepes és nagy létesítmény megbecsülhet, függetlenül az iparágtól. Amikor a raktárak elektromos fogyasztásuk csökkentését vagy környezetkímélőbb megoldásokat kívánnak megvalósítani, gyakran a hűtési, fűtési és világítási rendszereket célozzák meg. Az épület elrendezését és az ajtónyílásokat azonban gyakran figyelmen kívül hagyják. Egy jól megválasztott eszközzel viszont kiemelkedő megtakarítás eredményezhető ezeken a területeken.

Az ajtónyitási és -zárási idők jobban befolyásolják költségeit, mint gondolná!

 A hűtőkamrák esetén különösen lényeges a nagysebességű kapuk használata, amelyek azonnali és hosszú távú megtakarítást jelentenek. Ennek az az oka, hogy a nyitási és zárási idő (azaz ciklusidő) fontos tényező az energiaveszteségben. A hűtött raktárakban nagy mennyiségű áru van folyamatos mozgásban. Amikor egy ajtó kinyílik, két légáram indul mozgásba: A hideg levegő távozik a hűtőtérből, illetve meleg, párás levegő jut be a hűtőtérbe. Ezek a légáramok, amelyeket tömeges légáramnak neveznek, az ajtónyitásoknál fellépő energiaveszteség akár 85%-át teszik ki. 

Az alábbi becsült éves energiaköltség diagramján mutatjuk be, hogy a különböző típusú ipari ajtók  használata mellett milyen jelentős különbségek jelentkezhetnek egy évre vetítve a költségeket pl. egy hűtött raktár, magas ciklusidő esetén az alábbi paraméterek mellett:

Az ábra egyértelműen kimutatja, hogy egy olyan hűtött raktárban, ahol nagyon magas óránként ciklusidő a jellemző, mennyire számottevő a különbség az energiafogyasztás tekintetében hagyományos ipari kapu, illetve Rite Hite Ipari gyorskapuk használata mellett. Amennyiben egy raktárban jelenleg hagyományos hűtőtéri kapu van beépítve, akár 75 %-os energiamegtakarítás eredményezhető egy jól megválasztott kapucserével!

Energiafelmérés szakértőinkkel

Ügyfélre szabva, egyedi körülményeknek megfelelően szívesen elkészítjük Önnek is kalkulációnkat! FastTrax gyorskapuink (https://qlm.hu/termekeink/kapu-es-dokkolastechnika/vertikalisan-nyilo-hutoteri-kapuk/)  és Barrier Glider (https://qlm.hu/termekeink/kapu-es-dokkolastechnika/horizontalisan-nyilo-hutoteri-kapuk/) nagysebességű és teljesítményű ipari kapuink 1-2 éven belül visszahozzák az árát, és használatukkal megspórolhatja  energiaköltségei akár 75%-át! 

ÉRDEKEL AZ ENERGIAFELMÉRÉS! VISSZAHÍVÁST KÉREK

advanced-floating-content-close-btn