Hatékonyságnövelés a munkabiztonság maximalizálásával

QLM munkaállomások biztonsága illusztráció

Egy optimálisan megtervezett raktár egy vállalkozás jövőjének kulcsa: megalapozza a biztonságos működést, és teret ad a fejlődésnek. A QLM professzionális szakértőkből álló csapata kiemelt figyelmet szentel arra, hogy partnerei megfelelő biztonságtechnikai rendszerrel és eszközökkel rendelkezzenek, javítsák a munkavégzés körülményeit, és így hatékonyabban dolgozzanak. A biztonságtechnikai megoldások gyorsan implementálhatók, és a logisztikán belül is hamar megtérülő beruházást jelentenek.

Miért szükséges kiemelten kezelni az üzemi munkabiztonság kérdését?

Raktári környezetben évente közel 1200 munkahelyi baleset történik Magyarországon, amely átlagosan napi 4 alkalom. Ez a szám elgondolkodtató és cselekvésre ösztönző, amennyiben a cégek továbbra is versenyképesek és költséghatékonyak akarnak maradni a piacon. A raktárakban dolgozók biztonságának problémáján kívül, komoly következményeket okozhatnak azok az anyagi károk, amelyeket emberi mulasztás, elavult gépek vagy nem megfelelő biztonságtechnikai eszközök részleges vagy teljes hiánya okoz. Az ilyen jellegű balesetek komoly anyagi terhet okozhatnak a további munkafolyamatok ellátása során, az utólagos hibaelhárítás és korrigálás plusz időbefektetést jelent, és rontja az adott cég működésének hatékonyságát.

A legnagyobb kockázatot a kamion idő előtti, vagy nem tervezett módon történő elindulása jelentheti. Járműrögzítési megoldásunknak köszönhetően az anyagi károk csökkenthetők a hatékonyság növelése mellett, mely egyedülálló biztonságot jelent a dokkolóálláson dolgozó összes munkatárs részére. A rendszer működése kizár minden lehetséges emberi tévesztést. Amennyiben csúszásveszély miatt esővíz betörés elleni védekezés, vagy huzathatás megszüntetése a cél, úgy speciális kaputömítés kiválasztásával maximális szigetelés érhető el.

Baleset és a kármegelőzés a munkaállomásoknál és targoncaútvonalakon

Állandó mozgás, zaj, keskeny folyosók, beláthatatlan sarkok; ez az ipari környezet. Minden nap gyalogosok haladnak és targoncák manővereznek ebben a környezetben, olykor ugyanazon területen és gyakran keresztezve egymás útját. Ennek eredménye lehet a sérülés. Megfelelő biztonsági megoldásokat nyújtunk a gyalogosok, járművek és eszközök megvédésére a kiemelt kereszteződéseknél vagy az útvonalak teljes hosszán.  A raktáron belüli közlekedés legveszélyesebb területei a beláthatatlan csomópontok, melyek elsőszámú helyei lehetnek a baleseteknek.

A targonca útvonalak melletti nyitott munkaállomások balesetveszélyének csökkentése indokolt a folyamatos és hatékony közlekedés biztosítása mellett. Ezeken a területeken a munkaállomásokról kilépő gyalogos vagy munkaállomásához közlekedő gyalogos kiemelt védelme szükséges.

Bővebben itt olvasható üzemi biztonságtechnikai megoldásainkról: https://qlm.hu/szolgaltatasok/munkabiztonsagi-megoldasok/

advanced-floating-content-close-btn