Tervezze újra Ön is élelmiszeripari raktárát!

húsüzem, szállítópálya

A jövő raktárait most tervezzük, komplex raktárlogisztikai rendszerek tervezésével és megvalósításával gyorsan megtérülő beruházást nyújtva az élelmiszer- és gyógyszeripar számára. Társaságunk titka az ügyfélre szabott, gondos folyamattervezésben rejlik.

Folyamatokban gondolkodunk

A hőmérsékletérzékeny áruk (gyógyszerek, élelmiszerek) raktározása különleges feladatot jelent a logisztikában. A hűtött/fagyasztott térben biztosítani kell a szabályozható hőmérsékletet, a fűtött kabinos targoncákat, a terek lezárását, különös tekintettel a dokkolókra. A QLM több évtizedes szakmai múlttal rendelkező mérnökcsapata ezen túlmenően felméri az ügyfél logisztikai folyamatait, helyi adottságait és igényeit. Meghatározzuk a problémák valós okait, fejlesztési alternatívákat adunk, amelyek közül a megbízó munkatársaival közösen a leghatékonyabb megoldásokat dolgozzuk ki. Az így kialakított folyamatokat adott esetben valós idejű modellezéssel is teszteljük.

2 az 1-ben megoldás

Egyik ügyfelünk, az állatgyógyszereket forgalmazó Tolnagro Csoport a budapesti raktárából eredetileg csak a nagykereskedelmi partnereit szolgálta ki, de idővel ugyanabban a raktárban kellett egyszerre közös humán erőforrással, közös informatikai rendszerrel megoldani egy nagy- és egy kiskereskedelmi ellátást, a raktári alapterület növelése és az eltérő logisztikai folyamatok térben és/vagy időben történő szétválasztása nélkül. A megoldás központi eszköze egy speciálisan kialakított automata szállítópálya-rendszer lett, amely több komissiózó zónát és 2 ellenőrző/csomagoló zónát köt össze 3, szintben eltolt járófelülettel. A rendszer alkalmas mind a nagy-, mind a kiskereskedelmi komissiózás gyűjtőládáit szétválasztani és a megfelelő revizori/csomagoló állomásra szállítani.

A közös együttműködés bővebb anyagát itt érheti el: https://qlm.hu/raktarlogisztikai-megoldasok-a-tolnagro-csoport-szamara/

Modellezéssel ellenőrizve

A Gallus Csoporthoz tartozó TARAVIS Baromfi és Élelmiszeripari Kft. fagyasztott és friss baromfihús tárolására is alkalmas hűtött raktárcsarnoka úgy épült meg Sárváron 2019-ben, hogy a megbízó munkatársaival karöltve tényekre alapoztunk minden számítást. Feltérképeztük, hogy milyen időbeli eloszlással és intenzitással érkezik az áru, és milyen forgási sebesség várható a raktárban. Foglalkoztunk a termékjellemzőkkel, a kiszállítási volumenekkel és ütemekkel. Végül a valós idejű szimulációnk a meggyőzés erejével hatott.

Bővebb információ raktárlogisztikai tervezésünkről itt érhető el: https://qlm.hu/raktarlogisztikai-tervezes/

advanced-floating-content-close-btn