Milyen szempontokat érdemes nézni targonca vásárlásakor?

crown elektromos anyagmozgatás targonca használt

A hatékony raktárlogisztika eszköz, a gyors, pontos és költséghatékony
ügyfélkiszolgálás a végcél. A megfelelő targonca pedig a raktár lelke. Ha még felhasználóbarát is, és meg is tudunk rajta takarítani, akkor pedig igen könnyen a szívünkhöz nő.

Pári Róbert, a QLM ügyvezető igazgatója szerint napjainkban egyre nagyobb kihívást jelent egyszerre hatékonyan, nyereségesen és biztonságosan üzemeltetni egy raktárat. Magyarország legnagyobb magyar tulajdonban lévő logisztikai szolgáltatója és egyben a QLM legrégebbi Partnere, a Trans-Sped Kft most több mint 10 éves tapasztalatait osztja meg a logisztikai rendszerének fejlesztése és a QLM-mel történő együttműködés kapcsán.

A stabilitás alappillérei

A Trans-Sped Nyugat-Magyarországi vezetője, Molnár Zoltán szerint cégük 11 éve Crown targoncákat használ, amelyek 60%-át teszik ki a teljes targoncaflottájának a régióban. A logisztikai szolgáltató stabilitásának elengedhetetlen pillére a stabil, megbízható géppark mellett a korrekt szervizháttér, amely minimalizálja az esetleges meghibásodások miatt kieső értékes időt. Utóbbi kulcsszerepet játszik a munkaerő optimális tervezésénél és raktári munkafolyamatok hatékony kivitelezésénél. Emellett, alacsony a szervizköltség, amely 30%-os megtakarítást jelent a Trans-Sped számára éves szinten. Három Crown gép összesen négy Európából származó targonca munkáját váltja ki, ami pedig önmagában 25%-os megtakarítást jelent.

Hatékonyság több szinten

A Trans-Sped tatai telephelyének vezetőjének tapasztalatai alapján a Crown targoncák egyenetlen padló és 6-7 méteres emelés esetén is 6 km/h sebességgel közlekednek, ellentétben más targoncákkal, amelyek többnyire talajszinten, sima felszínen képesek csak ugyanilyen sebességgel haladni.  Alaphelyzetben 10-12 km/h az átlagos sebessége egy Crown targoncának egyenletlen talajon. Ennek köszönhetően, egy ilyen gép segítségével – és természetesen egy rutinos kezelő szakember segítségével óránként 40-45 palettás ciklusidő érhető el. A targoncakezelők szerint a Crown targoncák kiválóan tartják az állapotukat, gyorsan megtanulható a kezelésük, kifogástalan a kihasználtságuk. Az állítható vezető pozíciónak, tükröknek, megfelelő toronykiállásnak köszönhetően kezelőbarát gép, amely könnyebbé, hatékonyabbá teszi a munkát a kezelő számára.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik a flotta hatékonyságába akarnak energiát fektetni és nem az üzemeltetés fenntartásába. Azoknak is előnyös, akik az átlagosnál gyorsabb, pontosabb és igényesebb munkát akarnak. A Crown márka alapítójának filozófiája, hogy helyezzük a fókuszt az emberre, építsünk olyan stabil, robosztus és biztonságos gépeket, ahol a kezelők ki tudják használni a gép maximális teljesítményét. Olyan gépeket gyártsunk, melyek élettartama a piaci átlag duplája, biztosítsunk hozzá alkatrészszintű javíthatóságot, hogy a költségek a felére csökkenjenek.

Nézze meg videónkat: https://www.youtube.com/watch?v=VndeRseQ5Po


advanced-floating-content-close-btn