Feleannyi költséggel üzemelő targoncák a Crowntól

crown szervizkocsi

1 Crown targonca felér 2 másikkal! Az ügyféltapasztalatok alapján egy Crown márkájú targonca javítási és üzemeltetési költségei legalább 30, de akár 50 százalékkal is alacsonyabbak az európai versenytársak gépeihez képest. Ez hogyan lehetséges? Az előny számos összetevőből áll, nézzük részletesen!

Bérletes konstrukció esetén a havidíj mellé – amely jellemzően tartalmaz biztosítást -úgynevezett teljes körű karbantartási (full service) szolgáltatás kapcsolódik. Ez a díj a rendeltetésszerű használatból eredő bármilyen meghibásodást lefedi az adott futamidő alatt, például évente egy, kopásból eredő kerékcserét. A napi működés során azonban a legnagyobb gondosság mellett is megsérül és cserére szorul egy-egy – jellemzően műanyag – alkatrész. A gyakorlati tapasztalatok alapján az életvédelmi funkciót ellátó oldaltámasz rendszeresen, évente legalább kétszer letörik ütközéskor vagy beakadáskor, amikor a targonca kigurul a kamionból. A kezelőkar ugyan ritkábban sérül, viszont a beépített elektronikának köszönhetően drágábban pótolható. A műanyag burkolatoknak pedig nem kell sok, elég egy véletlen koccanás, a kezelő beletérdel, és a villa ugyan ép marad, de a burkolatot bizony cserélni kellene.

Mi lehet a megoldás?

A Crown gépek 4 mm vastag acélburkolataik révén ütközéskor sokkal kevésbé sérülnek – gyakorlatilag nem törnek –, a robusztus fizikai védelem sok esetben millió forintos nagyságrendű (!) töréskároktól kíméli meg a vállalkozásokat. Ráadásul mivel az iparágban egyedülálló módon az eszközök alkatrész szinten javíthatók, az egységek például motor esetén cseréje helyett biztosított az alkatrészszintű (pl. szenzorcsapágy, forgórész, stb.) javíthatóság.

https://www.youtube.com/watch?v=VndeRseQ5Po&t=41s

Crown targoncáinkról bővebben: https://qlm.hu/termekeink/targoncak-anyagmozgatas/

advanced-floating-content-close-btn