Karrier a QLM-nél | Interjú munkatársunkkal #1

Simon Ádám QLM karrier interjú


Hogyan indul egy ígéretes mérnök karrier a logisztikai szektorban?

Megkérdeztük kollégánkat, Simon Ádámot, aki a logisztikai mérnökként dolgozik a QLM-nél, a nálunk szerzett tapasztalatairól, a céljairól és a logisztika világáról.


Milyen szakmai feladataid voltak, amikor idejöttél?

Az egyetemi mesterképzésem utolsó féléve alatt kezdtem el dolgozni a QLM-nél, így ekkor még kevés szakmai tapasztalattal rendelkeztem. Az egyetemen szerzett tudás jó alap volt a cégnél betöltött munkaköröm szakmai feladataihoz, amit azóta is igyekszem folyamatosan bővíteni. Fő feladataim közé az állványrendszerek tervezése, ajánlatok elkészítése és a projektek támogatása tartozik. A cég folyamatainak és forgalmazott eszközeinek megismerése után eleinte kisebb tervezési feladatokkal foglalkoztam, amelyeknél nagyban számíthattam a kollégáim segítségére.

Simon Ádám - QLM Karrier
Simon Ádám – Logisztikai mérnök
Hogyan változott ez az elmúlt évek során?

Másfél éve dolgozom a cégnél, ezalatt egyre nagyobb szabadságot és felelősséget kaptam a tervezésben. Eltérő típusú, méretű és komplexitású állványrendszereket terveztem, amelyek megépülését is volt szerencsém végigkísérni. Fontos része a munkámnak a társosztályokkal és a beszállítókkal való szoros együttműködés. A közös munka során betekintést nyerhetek a társosztályok működésébe is, ezzel egy átfogó képet kapva a cég folyamatairól.

Mennyire bővült, mélyült el a szakmai tudásod, mióta a QLM-nél dolgozol?

Az elmúlt másfél év alatt rengeteg új tapasztalatot szereztem a raktári rendszerekkel kapcsolatban. Véleményem szerint nincs két egyforma projekt. A tervezés mindig változatos kihívásokkal jár, és ezek a kivitelezési fázisban is bármikor jelentkezhetnek. Éppen ezért kiemelten fontos a jó problémamegoldó képesség és a kreatív gondolkodásmód. A változatos tervezési feladatoknak köszönhetően sok új kihívással szembesülök, de az ezekkel szerzett tapasztalat segít egyre rutinosabban megoldani a még előttem álló problémákat.

„Ez a pozíció lehetővé tette számomra, hogy valós projekteken keresztül fejlesszem a tudásomat.”

Mit szeretsz a QLM-nél?

A cégben hatalmas szakmai tudás összpontosul, ezáltal adott a szakmai fejlődés magas fokú lehetősége. A kollégák segítőkészek egymással, így tudom, hogy szükség esetén számíthatok a támogatásukra. Számomra nagyon fontos a visszajelzés mind a kollégáktól, mind az ügyfelektől. A munkám során napi rendszerességgel készítek terveket és ajánlatokat, így visszacsatolást is sokszor kapok. A QLM családbarát környezettel rendelkezik, ami nagyon szimpatikus számomra. Emellett egyre több a támogatás a munka-magánélet egyensúlyának megteremtésére.

Milyen karriercéljaid, elképzeléseid vannak a jövőben?

Az élet majdnem minden területén jelen van a logisztika, és a szerepe folyamatosan növekszik. Ennek is köszönhetően rengeteg új technológia lát napvilágot, amelyek a folyamatok optimalizálására szolgálnak. Az egyik fő célom a jövőre nézve, hogy tovább fejlesszem a tudásomat, és folyamatosan új tapasztalatokat szerezzek.

Fontos számomra, hogy megismerjem a legmodernebb megoldásokat, és lehetőség szerint alkalmazzam azokat a munkám során, ezzel elősegítve az általam tervezett rendszerek hatékonyságát.

Szeretnék új kihívásokkal találkozni, egyre komplexebb intralogisztikai rendszereket és folyamatok tervezni, mindezt egy támogató munkaközösségben.

Simon Ádám QLM Karrier

Mit tartasz érdekesnek, izgalmasnak a logisztikai területben?

Gyerekkorom óta a rendszer és a precizitás kísérte az életemet, többek között ezért is választottam a logisztikát, mint hivatást. Engem főként az intralogisztikai (telephelyen belüli) folyamatok érdekelnek. Szeretem végigkísérni, ahogy egy tervrajz a papírról átalakul egy fizikai, működő rendszerré. Napjainkban az automatizálás is egyre nagyobb szerepet kap, ami szintén egy rendkívül izgalmas része a raktári rendszereknek.


Önnek is fontos, hogy a karrierje biztos és emelkedő pályára álljon?

Ismerje meg a QLM-nél elérhető karrierlehetőségeket!

advanced-floating-content-close-btn