Karrier a QLM-nél | Interjú munkatársunkkal #2


Hogyan indul egy ígéretes karrier a logisztikai szektorban? Megkérdeztük kollégánkat, Simon Elizabethet, aki a logisztikai support munkatársként dolgozik a QLM-nél, a nálunk szerzett tapasztalatairól, a céljairól és a logisztika világáról.


Milyen szakmai feladataid voltak, amikor idejöttél?

A QLM előtt raktárlogisztikában dolgoztam, ahol a folyamatok optimalizálása volt a feladatom, aminek köszönhetően a raktározásban megszereztem a szükséges tapasztalatokat, melyeket mai napig tudok hasznosítani a jelenlegi munkám során.  Az elsődleges feladatom a QLM WaProM raktárirányítási rendszer megismerése, és a rendszermodulok ügyfélspecifikus használatának elsajátítása, hogy a partnereinktől beérkező megkeresések esetén a WaProM rendszerben minőségi megoldásokat tudjak biztosítani, mellyel a megrendelő is elégedett. A rendszerismeret mellett a program adatbázis felépítésének megtanulása jelentett nagy feladatot, melynek elsajátítása érdekében belső képzésen vettem részt.

Simon Elizabeth – Logisztikai support munkatárs

Hogyan változott ez az elmúlt évek során?

Az évek során egyre felelősségteljesebb feladataim lettek, az ügyfél bejelentések kezelése mellett ma már aktívan részt veszek verzióváltással kapcsolatos feladatok végrehajtásában és lebonyolításában. Ezekhez szorosan kapcsolódva funkcionális teszteléseket végzek megadott tesztelési forgatókönyv és tesztelési terv alapján. Ügyfél bejelentésből, illetve új igényekből adódó logisztikai tanácsadással kapcsolatos feladatokat látok el, ami lehet egyszerűbb és kisebb beállítást igénylő feladat is vagy egy összetett folyamat, – mint egy új raktár beállítása és bevezetése. A Waprom mellett egyéb függetlenül működő automata irányításokat ellátó szoftverek tesztelésében is közreműködőm, melyek a WaProM-mal vagy más rendszerekkel interfész kapcsolatot létesítve információkat szolgáltatnak egymásnak.

Mennyire bővült, mélyült el a szakmai tudásod, mióta a QLM-nél dolgozol?

A logisztikai tudásom mellett nagy mértékben bővült az informatikai tudásom is, mely elengedhetetlen egy raktárirányítási szoftver fejlesztésével foglalkozó cégnél. A verzióváltásokhoz szükséges Linux ismereteket, logikai adatbázisok szerkezetét, felépítését és működési sajátosságait és a szoftverhez szükséges webszolgáltatás-tesztelő alkalmazások használatának ismeretét is sikerült elsajátítanom. Betekintést nyerhettem a fejlesztők feladataiba is, mint például a verziókezeléssel kapcsolatos folyamatok és a különböző hibafeltárások.

A különböző ügyfeleink folyamatait megismerve azt kell mondanom, hogy nincs két azonos működéssel rendelkező raktár, ami a mindennapi feladatokat változatossá teszi, amelynek köszönhetően specifikáció írásakor találékonyságra és rendszer szintű gondolkodásmódra is nagy szükség van.”

Mit szeretsz a QLM-nél?

A QLM-nél egy összetartó közösség részese lehetek, ahol a szakmai kihívásoknak köszönhetően az önálló szakmai fejlődés mellett a csapat is fejlődik az egyre megújuló igényeknek és a raktári automatizálásoknak is köszönhetően. A kollégák szakmai tudásának és együttműködésének köszönhetően a projektek során legnagyobb megpróbáltatásokat jelentő feladatokat is hatékonyan meg tudjuk ugrani. Fontosnak tartom, hogy mind a kollégáktól, mind az ügyfelektől visszacsatolást kapjunk a projektek lebonyolítása során, melyekből a jövőben építkezhetünk, fejlődhetünk.

Milyen karriercéljaid, elképzeléseid vannak a jövőben?

A logisztika egyre nagyobb jelentőséggel bír, egy hatékony és jól működő logisztikai rendszer elengedhetetlen a versenyképesség szempontjából.

A logisztika hatékonyságát egyre jobban befolyásolja az automatizáció, melynek köszönhetően egyre jobban optimalizálhatóak a folyamatok.

A QLM-nek egyre nagyobb tapasztalata van ezen a téren is. A világ fejlődésével lépést tartva veszünk részt az automatizált raktárirányitási rendszerek megálmodásában és fejlesztésében. Az ezzel járó feladatok és új szakmai tapasztalatok szerzése plusz motivációt nyújt nekem.

QLM Karrier - Simon Elizabeth

Mit tartasz érdekesnek, izgalmasnak a logisztikai területben?

A logisztikai területtel hosszútávon tudunk tervezni, hiszen a mindennapi életünkben is óriási szerepet játszik, emellett a digitalizációnak és az automatizációnak köszönhetően számtalan új lehetőségnek ad teret. A pályarendszerek vezérelhetőségével, illetve robotok és targoncák irányításával és a mesterséges intelligencia bevonásával letisztultabb és optimálisabb folyamatokat tudunk fejleszteni a raktárirányítási rendszerben. Rendkívül izgalmas, amikor egy körülbelül 4 méter magasan elhelyezkedő, 700-1000 méter hosszú pályarendszert irányító szoftver kigondolásának és megalkotásának részesei tudunk lenni.


Önnek is fontos, hogy a karrierje biztos és emelkedő pályára álljon?

Ismerje meg a QLM-nél elérhető karrierlehetőségeket!

advanced-floating-content-close-btn