Karrier a QLM-nél | Interjú munkatársunkkal #3

QLM karrier interjú


Hogyan épül egy ígéretes karrier a logisztikai szektorban? Megkérdeztük kollégánkat, Horváth Leventét, aki szervizmérnökként dolgozik a QLM-nél, a nálunk szerzett tapasztalatairól, a céljairól és a logisztika világáról.


Milyen szakmai feladataid voltak, amikor idejöttél?

2018-ban csatlakoztam a QLM targonca üzletágához mint kijáró szerviztechnikus. Ekkor találkoztam először logisztikával, raktártechnikával és anyagmozgató-gépekkel. Nyilvánvaló volt, hogy a cég által forgalmazott és üzemeltetett targonca típus megismerése az első és legfontosabb feladatom. A kezdetektől egy nagyon közvetlen és támogató közösségbe kerültem, ahol minden adott volt, hogy otthonosan érezzem magam az új szerepben.

A gépekkel kapcsolatos alapismereteket a kollégáimtól, illetve az új technikusok számára elérhető elméleti oktatások alkalmával sajátíthattam el. Bár a korábbi munkahelyemen szerzett tapasztalataimból sikerült átültetni valamennyit, a targoncák világa, a Crown gépek felépítése és logikája sok újdonságot tartogatott.

Hogyan változott ez az elmúlt évek során?

Másfél év után a QLM és ezzel együtt a targonca üzletág fejlődése is indokolttá tette a szerviz műszaki támogatásának megerősítését. Így kaptam a lehetőséget, hogy kipróbálhassam magam mint szervizmérnök. Hozzám került a gyártói kapcsolattartás, illetve a nagyobb elakadásokat generáló meghibásodások esetén a műszaki támogatás.

A pozíció időközben velem együtt formálódott, így a kezdetben napi műszaki kérdések megoldása mellé egymás után jöttek az új feladatok. Mára a társosztályokkal való együttműködés, speciális ügyféligények kezelése, oktatások, új gyártókkal vagy beszállítókkal kapcsolatos teendők épp úgy részét képezik a munkámnak, mint a félautomata keskeny folyosós rendszerek telepítése, vagy a flottafelügyeleti rendszer kezelése.

Mennyire bővült, mélyült el a szakmai tudásod, mióta a QLM-nél dolgozol?

Technikusként töltött évek alatt közös feladatok alkalmával kollégáktól, illetve saját tapasztalásból gyűjtöttem a tudást. Pozícióváltást követően sokkal direktebb lett a viszony a targoncák, és a kiegészítő rendszerek gyártóival. A Crown mindig is megbecsült partnerként kezelte a QLM-et, amiből rengeteget profitálunk és ez a jó viszony úgy gondolom napról-napra szorosabb. Csak, hogy pár dolgot ragadjak ki. APS rendszer telepítési jogosultságot szereztünk. A gyártó, új típusai esetén kifejezetten kíváncsi a visszajelzéseinkre. Vagy akár más európai partnerek is kikérik a tanácsunkat egy-egy hiba esetén. Ezekre szerintem mind büszkék lehetünk.

Mit szeretsz a QLM-nél?

Nagyon fontos számomra az a fajta biztonság, amit a QLM nyújt! Biztosítja a lehetőséget a szakmai fejlődéshez és mindezek mellett számomra tökéletes egyensúlyt teremt a magánélet és a munka közt. Nem csak egyénileg találtam meg benne a helyem, hanem akár a szerviz mérnökségre, akár a teljes QLM-re vetítve csapatként is jól működünk. Nagyon jó érzés olyan folyamat aktív részét képezni, amiben megtalálja az ember önmagát! Azt pedig különösen fontosnak tartom, hogy a kollégáimmal nemcsak szakmai kérdésekről, hanem egy ebéd vagy kávé mellett magánemberként is tudunk beszélgetni. Jó emberi kapcsolatok alakultak ki, és alakulnak is ahogy egyre bővül a csapatunk!

Milyen karriercéljaid, elképzeléseid vannak a jövőben?

A frissnek mondható mérnökségi csoport megalakulásával újabb kihívásokkal találtam szemben magam így bővelkedem célokban is. A napi műszaki supportban, a belső tudásbázisunk kialakításában vagy az oktatási rendszer fejlesztésében épp úgy látok magamnak feladatokat, mint a saját képzésemben. Bár az egyik nincs a másik nélkül.  Gyártói oktatások, látogatások, nyelvi és szakmai továbbképzések, saját belső rendszereink fejlesztése, ezek mind folyamatos célok. Viszont nem lehet elmenni amellett, hogy nem pusztán lépést kell tartani, hanem fejlődni és fejleszteni kell. Az automatizálás, a robottechnika és a különböző szállító rendszerek mind olyan területei a logisztikának, amelyek térhódítása tőlünk is megköveteli a naprakész tudást!

Mit tartasz érdekesnek, izgalmasnak a logisztikai területben?

Egy bevásárlás, vagy esetleg rendelek valamit egy webshopból? Az emberek nem is gondolják, hogy amit ott a polcról levesznek vagy épp egy virtuális bevásárló kosárba tesznek milyen és mekkora utat tesz meg mire végül a kezükbe kerül. Kevesen látják vagy értik milyen összetett rendszer kell ahhoz, hogy folyamatosan működjön egy ilyen hálózat. Mennyire fontos egy jól méretezett raktár, egy jól tervezett és karbantartott állványrendszer, egy jól kalkulált és összeállított anyagmozgatógép flotta, egy jól konfigurált raktárirányitási rendszer, egy megbízható ütőképes szerviz és akkor még el sem hagytuk az épületet.


Önnek is fontos, hogy a karrierje biztos és emelkedő pályára álljon?

Ismerje meg a QLM-nél elérhető karrierlehetőségeket!

advanced-floating-content-close-btn