Korszerű automatizált megoldásaink az online kereskedelem kihívásaira!

QLM projekt esettanulmány, Petissimo

Az e-kereskedelem szárnyalása rekordot döntött az elmúlt év végén. A logisztikai tevékenységeknek – gyárkapun belül és kívül egyaránt – alkalmazkodniuk kell ehhez a trendhez, különben lemaradnak. Ebben tudunk hatékonyan segíteni meglévő és leendő partnereinknek korszerű, egyedi igényekre tervezett, teljes körű megoldásokkal!

A Petissimónak közelmúltban fejlesztett rendszerünk hamarosan 10 országot ellátó webshopban jelenleg 40 ember dolgozik azon, hogy a megrendelt csomagok megérkezzenek a vásárlókhoz. A közel 10 ezer négyzetméteres budapesti raktárban több száz márka 7 ezer cikkelemét tárolják. Naponta 1000–1500 (a csúcsokon 2000–2500) megrendelés mellett a belföldi vevőket akár másnapi házhoz szállítással szolgálják ki, a külföldi megrendeléseket 2–3 munkanapon belül teljesítik. Ezt a hatékony munkavégzést a raktárirányítási rendszerük és a raktár infrastrukturális háttere biztosítja. Az elmúlt évben növelték a tárhelykapacitásukat, és optimalizálták a folyamataikat.

A legújabb, félautomata raktártechnológia kialakításakor a tervezés fő szempontja volt megőrizni, egyben tovább optimalizálni a meglévő raktárfolyamatokat. A megfelelő megoldás a raktári tárolózónákat és a csomagolóállomásokat összekötő automatizált szállítópálya lett, a beépített lift segítségével még az üres komissiózóládák is visszajuttathatók a kiszedési zónákba. Az új rendszer egyértelműen növelte a raktári dolgozók munkahatékonyságát: míg korábban fejenként 15–20 megrendelést kezeltek óránként, a QLM szakemberei által megálmodott rendszerrel feldolgozási teljesítmény megduplázódott

Korszerű megoldásainkkal a most megálmodott és sikeresen megvalósított félautomata rendszerre épülve a jövőben – a piaci bővüléshez igazodva – akár egy teljesen automatizált működés is megvalósítható a Petissimo raktárában.

advanced-floating-content-close-btn